Mreža žena za zaštitu prirode u Novom Sadu: Podrška Dragani Arsić

Danas smo bili sa Mrežom žena za zaštitu prirode u Novom Sadu kako bismo pružili podršku Dragani Arsić iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore kojoj se sudi zbog njenog ekološkog aktivizma. Ovo ročište se održava u sklopu krivične tužbe Sanje Petrić, suvlasnice “Galensa”, protiv Dragane Arsić “za ugrožavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti”, kojom traži godinu dana zatvora. Suđenje je ovaj put odloženo, usled promene sudije. Za sada nije poznato kada će suđenje biti najavljeno. Razgovarali smo sa Draganom o svemu i evo šta je ona rekla:

https://www.facebook.com/pravonavodu/videos/1269215093886609

Mreža žena za zaštitu prirode će nastaviti da pruža podršku svim aktivistkinjama koje se bore za zaštitu prirode i životne sredine. Neće nas zaustaviti tužbe koje služe tome samo da nas fizički i psihički iscrpe.

Nakon suda, uputili smo se na Šordoš. Aktivistkinje i aktivisti već skoro mesec dana kampuju na Šodrošu, kako bi sprečili dalju seču šume na tom mestu. Povod za postavljanje kampa bila je nenajavljena seča oko 20 stabala tokom neradnih dana, iza očiju javnosti. Nadležne inspekcije još nisu reagovale. Seča je sprovedena u sklopu pripremnih radnji za gradnju mosta na tom mestu. Poruka aktivističkog kampa glasi: “Most da, ali na drugom mestu!”

mreža žena, novi sad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *