Rani javni uvid u GUP Beograd 2041

U toku je rani javni uvid u Generalni urbanistički plan Beograd 2041 i trajaće do 30. juna. GUP je najvažniji strateški urbanistički plan. Sada je vreme kada zamišljamo i planiramo kako će Beograd izgledati 2041. godine. Beograd 2041. vidimo kao grad koji je spremno dočekao promenu klime, grad u kome svi imaju pristup pijaćoj vodi, grad u kome se podzemne vode čuvaju, a otpadne prečišćavaju, grad koji nije poplavljen posle kiše i grad koji stabilno vodosnabdevanje tokom leta.

S planom se možete upoznati na vebsajtu Urbanističkog zavoda Beograda ili u holu zgrade Gradske uprave Grada Beograda, Trg Nikole Pašića 6, u holu zgrade Urbanističkog zavoda Beograda, Bulevar despota Stefana 56 i u ulici Knez Mihailova 6, ispred “Beogradskog izloga” svakog radnog dana od 12 do 18 časova.

Dosadašnju praksu donošenja najvažnijih planskih akata su odlikovale netransparentnost i isključivanje građana iz procesa donošenja odluka. Stoga je veoma važno da uzmete učešće i dostavite svoja mišljenja, komentare i primedbe, u pisanoj formi, Sekretarijatu za urganizam i građevinske poslove, preko pisarnice, Kraljice Marije 1, najkasnije do 30. juna.

Uključite se jer ovo je prilika da unapredite svoju ulicu, blok ili kraj, da sačuvate mesta koja su vam važna ili se suprotstavite onim rešenjima koja smatrate štetnim.

Posebno pozivamo strukovna udruženja i stručnjake da svojim znanjem doprinesu razvoju GUP-a i da zajednički učinimo da Beograd 2041. godine bude dobro mesto za život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *